ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО АРХИТЕКТУРА, СТРОИТЕЛСТВО И ГЕОДЕЗИЯ “АРХ. КАМЕН ПЕТКОВ ”

НОВИНИ

Състезание по професии: „Строителство“ и „Озеленяване и цветарство“

27.02.2017

На 23.02.2017 г в ПГАСГ „Арх. Камен Петков“ се проведе училищен кръг от състезанията по професии: „Строителство“ и „Озеленяване и цветарство“. Целта на състезанията е да се осигури възможност на учениците за демонстрация на техните знания и умения в съответните дисциплини по приятен и забавен за участниците начин.

В състезанието по „Строителство“ учениците се състезаваха в четири дисциплини:
  • -мазилки, шпакловки и бояджийски работи;
  • -облицовки и настилки;
  • -зидария;
  • -сухо строителство.

В изготвянето на практическите задания и в комисиите по оценяване се включиха представители на КСБ-Пловдив- инж. Е. Балтова, на „Мегахим“ АД- Василка Рупцова, на „Кнауф България“- Кирил Борисов, на „Щром“- инж. Стайко Тодоров.

Участниците в състезанието по „Озеленяване“ трябваше да изработят аранжировка на букет, като техните работи се оценяваха от комисия от ландшафтни архитекти и представителя на Асоцияцията на цветарите в България- Стойна Владимирова.

Всички комисии по оценяване бяха затруднени в определяне на призовите места поради отличното представяне на участващите ученици. Класиралите се състезатели на 1-во място ще вземат участие в регионалните състезания по професии. Пожелаваме им успех!

Добави коментар